Jegyezz meg
[ Elfelejtett jelszó ]
 
 
Árfolyamok

Árfolyamok

1 CHF
302 HUF
1 EUR
332 HUF
1 USD
301 HUF
    Biztosítási szótár
    

Rendezvények

BIZALOMÉPÍTŐ TRÉNING

Bizalomépítő tréning nap után a trénerekkel

2017-05-15


 

MIC ORSZÁGOS MEETING

2017. február 14.

2017. február 14-én az MIC első országos meetingjét a Hotel Flamenco-ban tartotta meg.
Elsőként Várbíróné Bendes Klára igazgatónő, majd Vereckei Zoltán hálózat igazgató tartott előadást az új munkatársakra és a célok kitűzésére vonatkozóan.
E két nagyszerű előadást Günter Forstner ügyvezető úr zárta a 2017-es év perspektíváit bemutatva.

Köszönjük a nagy érdeklődést!

 

   

2017.02.28.


 

VEZETŐK TOVÁBBKÉPZÉSE 
Értékesítési és vezetési kompetencia szeminárium

Az idei törökországi vezetőképző legsikeresebb vezetői 2014. október 8-10 között az MIC Biztosítási Alkusz Kft. és Parfuss Klára tréner által közös szervezésben megtartott vezetői továbbképzésen vehettek részt.  A szeminárium témája: Értékesítési és vezetői kompetencia.

A szeminárium csodás környezetben került megtartásra, nevezetesen a Danubius Grand Hotel Margitsziget**** -en.

Bízunk benne, hogy a képzésen részt vett munkatársaink a számukra átadott tudást és az ott megszerzett tapasztalatokat a gyakorlatban hasznosítani tudják, és a továbbiakban sikeres és eredményes munkát kívánunk Nekik!

2014.11.18.


MIC SPORTNAP 2014

2014. augusztus 30-án csodaszép napra ébredtünk és nem csupán a fantasztikus nyári napsütéses idő okán, hanem azért is, mert megrendezésre került éves sportnapunk. Nagy örömünkre a résztvevők száma meghaladta a 400 főt, munkatársak és hozzátartozóik egyaránt élvezhették a rendezvényt.  A hagyományoktól eltérően a helyszín most Budapest, a Fővárosi Vízművek Sportpályája volt, csodás környezetben, hatalmas füves területtel, sportpályákkal és úszómedencékkel.

Újdonságként a sportjátékok között szerepelt a vízilabda és az úszás, valamint a teniszezni és röplabdázni vágyóknak is kedvezett az idei sportnap.  A tradíciót azonban megőriztük annyiban, hogy néhány népszerű versenyszámot meghagytunk a palettán, nevezetesen a sorversenyt, asztaliteniszt, futballt és az elmaradhatatlan főzőversenyt., melyet ismét az alábbi szerencsés MIC zsűri értékelt: Günter Forstner ügyvezető úr, Pongó Judit irodavezető, és Szkurka Istvánné főkönyvelő.  Rendkívüli öröm számunkra, hogy minden versenyszámra nagy volt az érdeklődés.

A gyermekek részére külön játszóházat alakítottunk ki, valamint két kedves munkatársunk, Kiss Nóra és Kiss Gabriella arcfestéssel örvendeztette a kicsiket.  

Az idei évben is lehetőség nyílt azok számára, akik szerettek volna jótékonykodni, vagyis vért adni, segítve ezzel a rászorulókat. Az Országos Onkológiai Intézet javára szerveztük a gyűjtést. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik rászánták az idejüket erre a nemes cselekedetre, melyet minden véradó számára egy kis emléklap formájában jutalmaztunk is, illetve a véradó stáb apró ajándékokkal is megköszönt.

Az délutáni lázas eredményösszesítő munkát követően az esti eredményhirdetésen jutalmaztuk legjobbjainkat, sportszobrok, oklevelek és érmek formájában.

Miután mindenki elfogyasztotta jól megérdemelt vacsoráját, melyet cégünk biztosított, munkatársi produkciókra is sor került a nagyszínpadon.

Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a rendkívül ötletes és szépen előkészített műsorokért az alábbi résztvevőknek:

363-as igazgatóság:

Életképek az MIC-s munkáról
Telekszomszédok 

Résztvevők: Csapó Katalin csapatával: Mader Istvánné, Nagy Dezsőné, Schmidtné Vasali Judit, Nagy Dezső, Gál Viktória Adrienn, mint narrátor

370-es igazgatóság:

Béka-mese / tanmese /

Szereplők:

Nagy Lajosné, Nagy Lajos, Nagy Tamásné, Nagy Zsófia, Kispál Róbert, Feketéné Tóth Melinda, Kispál Róbertné, Tugyi Lajos, Veres Krisztina, Veres Brigitta, Veres Péter, Németh Kornélia, Ambrus-Varga Józsefné

Egy füstifecske nem csinál nyarat / tánc /

Szereplők:

Koczka Tiborné, Nagy Lajos, Telek Zoltánné, Gurzó Ágnes, Tóth Valéria, Veres Krisztina, Veres Brigitta, Szimlerné Medveczky Andrea, Bujdosó Rita, Karsai Beáta, Takács Edit, Lengyelné Csete Szilvia, Gulyásné Tűzkő Mária Ambrus-V. Józsefné

347-es igazgatóság:

Wichnalek József - szavalás

Köszönet az esti buli hangulatot és a napközbeni hangosítást is biztosító Marton Tibornak.

Sajnos idén is voltak versenyzők, akik valamilyen módon sérülést szenvedtek, ők remélhetően már jobban vannak, Nekik az MIC mielőbbi gyógyulást kíván!

Ezúton mondunk köszönetet az MIC Igazgatói csapatának, akik aktív részvételükkel, szorgos munkájukkal és szervezési tevékenységükkel hozzájárultak a sportnap sikeréhez.

Köszönjük továbbá a Grawe kis csapatának, köztük Vass Sándor vezérigazgató helyettes úrnak és Schmidt Mónika irodavezetőnek, akik részvételükkel megtisztelték rendezvényünket!

Jövőre is legalább ilyen jó hangulatra számítunk!


Eredmények - gratulálunk!

Sorverseny

I.   740-308-777
II.  379-678 (Bosák Attila és Bosák Attiláné vezetésével)
III.  363/2. sz. csapata (Gál Ákosné vezetésével)

Labdarúgás

Férfi

I.   379-678 2. sz. csapata (Bosák Attila és Bosák Attiláné vezetésével)
II.  363 (Gál Ákosné vezetésével)
III. 379-678/1. sz. csapata (Bosák Attila és Bosák Attiláné vezetésével)

Női

I.   363 (Gál Ákosné vezetésével)
II.  379-678 (Bosák Attila és Bosák Attiláné vezetésével)
III. 370 (Ambrus-Varga Józsefné vezetésével)

Strandröplabda

I.   379/3. sz. csapata (Bosák Attiláné vezetésével)
II.  379/1. sz. csapata (Bosák Attiláné vezetésével)
III. 678 (Bosák Attila vezetésével)

Vízilabda

I.   379-678 (Bosák Attila és Bosák Attiláné vezetésével)
II.  740-777-308 (Kardos György, Szabó Kovács János, Budavári Zoltán vezetésével)
III. 363 (Gál Ákosné vezetésével)

Úszóverseny

Női
1. korcsoport - Junior (8-18 év)
I.   Lerner Janka
II.  Lengyel Dorottya
III. Ecsedi Katalin

2. korcsoport -19-30 év
I.   Kiss Gabriella
II.  Ecsedi Szofi
III. Bozsik Anett

3. korcsoport – 31-40 év
I. Csörgő Brigitta

4. korcsoport – 41-60 év
I.   Szűszné Szabó Kovács Bea
II.  Nagy Tamás Sándorné
III. Muzsné Moharos Mária

Férfi
1. korcsoport – Junior (8-18 év)
I.   Lengyel Norbert
II.  Meleg András
III. Sipos Zsolt

2. korcsoport – 19-30 év
I.   Vass Péter
II.  Vass Gábor
III. Schneck Máté

3. korcsoport – 31-40 év
I.   Mina Péter
II.  Csörgő Attila
III. Doroszlai Edvin Tamás

4. korcsoport – 41-60 év
I.   Nagy István
II.  Balásy Botond
III. Ecsedi Péter

Asztalitenisz

Női
I.   Czudar Mihályné
II.  Muzsné Moharos Mária
III. Kanyó Brigitta

Férfi

I.   Kruppa Gyula
II.  Nagy Attila
III. Varga László

Tenisz

I.   Dombai Zétény
II.  Fekete Béla
III. Veres Péter


Főzőverseny

I.   363 (Gál Ákosné vezetésével)
II.  854 (Kondás Lajos vezetésével)
III. holtverseny: 740-777-308 (Kardos György, Szabó Kovács János, Budavári Zoltán vezetésével) és 370 (Ambrus V. Józsefné vezetésével)

Igazgatósági verseny

I.   379 (Bosák Attiláné vezetésével)
II.  740-777-308 (Kardos György, Szabó Kovács János, Budavári Zoltán vezetésével)
III. 363 (Gál Ákosné vezetésével)

Külön dicséret jár a 367-es igazgatóságnak (Kovács Tünde vezetésével) a különleges tálalásért és a produkciókért.

Véradók

(az aláírt lista alapján, melyen azok a nevek is szerepelnek, akik végül nem tudtak valamilyen okból vért adni) – a neveket néhol nagyon nehézkes elolvasni, az esetleges hibák miatt elnézést kérünk.

Hága Mihályné, Vereckei Zoltán, Parádi István, Parádi Istvánné, Sánta István, Parádi Tamás, Muzs János, Süveges Ildikó, Jeneses Gyöngyi, Kondás Eszter, Szkurka Istvánné, Szekér Lóránt, Tóth Szilvia, Dévényi Csaba, Kozma Mihály, Kozmáné Zsíros Krisztina, Früvald Ferencné, Páncélos Mária, Gelei Sándor, Bojnár Vincéné, Koperniczky Tamás, Csáki Ingrid, Csapó Katalin, Pinczési Judit, Stier Andrea, Bartal Orsolya, Kiss Zoltán, Rácz Ilona, Hordósné Koczka Marianna, Csépányné Garai Ilona, Kiss István, Dr. Rácz Éva, Kiss Kata, Kissné Szabó Teréz, László Józsefné, Sohár László, Zsolnainé Pintér Marietta, Szabó Zoltán, Márkus Alajos, Lernerné Jászsági Emese, Lengyelné Csete Szilvia, Lengyel József, Mező Erzsébet, Szekér Zsoltné, Budainé Burján Margit, Medvey Ágnes, Muzsné Muharos Mária, Várbíró András, Bakos Erzsébet, Ácsné Csáki Zsuzsanna, Medvecki Ádám

2014.09.24.


MIC  AKADÉMIA III.

2014. jún. 23-án az MIC képzési programja keretében Ausztriába indult egy csapat, melynek tagjai az MIC legeredményesebb igazgatói voltak.  Cél: csapatépítés, vezetői tudás fejlesztése, a vezetők összefogásának, eredményes együttműködésének erősítése.

Mint tudjuk, cégünknél az emberi erőforrás mindig a figyelem középpontjában áll, és a munkatársakba való invesztíciót a legjobb befektetésnek tekinti a vezetés.

Ez a három napos képzés is ezt példázta, hiszen többszörösen különleges tréning volt. 

Különleges helyszín, hiszen Graz 1435 m magas „házi hegyét” másztuk meg Günter Forstner ügyvezető igazgatónk vezetésével, amit valaha Erzherzog Johann (János főherceg a Grawe konszern alapítója) is megtett.  A hely szelleme is különleges volt tehát, hiszen ugyanazt a lélegzetelállítóan csodálatos kilátást élvezhettük, amit ő is megcsodált sok-sok évvel korábban. A hegytetőn várt a szálláshelyünk, szó szerint a felhők fölött.

Különleges trénerünk volt Mag. Parfuss Klára személyében, aki olyan szeretettel, olyan hatalmas tudással és példaértékű alázattal tanított bennünket, ami mindannyiunk számára felejthetetlenné tette ezt a három napot.

Különleges élményekben volt részünk, hiszen nehéz erőpróbákban sikerült helytállnunk, legyőznünk önmagunkat, amíg meghódítottuk a hegycsúcsot. Lehetőségünk volt játszani, és megtapasztalni, hogy az összefogás, egymásra figyelés a siker záloga. Sikerült komoly témákban elmélyülni, eszmét cserélni, állást foglalni, egyetértést kialakítani önmagunk feladása nélkül.

Megtapasztalni a vezetőink megbecsülését, támogatását. Hiszen a Grawe- konszern elnöke Dr. Othmar Ederer elnök-vezérigazgató úr tisztelt meg bennünket azzal, hogy velünk töltött egy estét.

Szedtünk mezei virágot, kerestünk és találtunk négylevelű lóherét, ami szerencsét jelent.

Megismerhettük egymás emberi értékeit, együtt lehettünk, egymásra figyelhettünk,  és egyet akaró csapattá válhattunk.

És mi mindannyian valóban szerencsésnek érezzük magunkat, mert ott lehettünk a Varázshegyen, egy varázslat részesei lehettünk, vén diákként lelkesen tanulhattunk, és vezetőként megerősödve érkeztünk haza.

A három nap meghatározó élménye, tanúsága, megtapasztalása az alábbi sokat idézett mondattal fejezhető ki, melynek igazságát soha ilyen intenzíven nem éltük át, mint ott együtt a „Varázshegy” tetején:

SOKAK EGYETÉRTÉSÉBEN REJLIK AZ ERŐ, MELY JÓT EREDMÉNYEZ.

Köszönjük!

Ambrus-Varga Józsefné igazgatónő

Parfuss Klára fotóprotokollja itt!


2014.07.09.
MIC Vezetői Akadémia 


Az MIC és a Grawe vezetése ismét kitalált valami egyedit és újat legeredményesebb vezető munkatársai számára. Ennek a kezdeményezésnek a neves Ausztriában élő, magyar származású tréner, Mag. Parfuss Klára adott keretet és tartalmat, hiszen kizárólag a résztvevők számára dolgozott ki egy képzési programot. 

A képzés helyszínéül az Actor Hotel Budapestet választottuk, az oktatás pedig 2013. október 15-17-között zajlott.

Terítékre kerültek azok a fontos témák, melyek nélkülözhetetlenek egy kiváló eladó és tanácsadó munkájához (sikeres kommunikáció, optimális felkészülés az eladási beszélgetésre, zárási technikák stb.), valamint a hatékony vezetés és motiváció.

 A munkatársak rendkívül pozitív élménnyel és véleménnyel zárták a képzést, íme, néhány ezek közül:


 Hordósné Koczka Marianna:

„Úgy érzem, hogy az itt hallottakat a jövőben a munkám során hasznosítani tudom úgy az egyéni munkámban, mint a csoportépítésben is.”  

 „Az előadóval közvetlen jó kapcsolat alakult ki az adott kérdésre rögtön megkaptuk a választ ,feltudta oldani a kezdeti feszültséget.”  

Mader Istvánné:

 „teljes egészében tudtunk figyelni és dolgozni interaktívan, anélkül hogy a jegyzetelésbe elvesztünk volna.” 

„És a fejlődésünk alapja az állandó fejlesztés, azaz, soha nem állhatunk meg, mindig javítani kell magunkon, technikánkon.”

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom, büszke vagyok rá, hogy már az elsőn részt vehettem, és azt gondolom igazán ösztönző lehet mindenki számára, hogy ilyen képzésen részt vehessen." 

Csapó Ildikó:

"Olyan nagyszerű emberek között lehettem, akikkel talán sosem találkoztam volna. Akik pont olyanok, mint én de mégis mások." 
„Nagyon jók voltak Parfuss Klára tréner előadásai és a szituációs játékok. Azt is pozitívnak találom, hogy minden este meglátogattak bennünket az MIC igazgatói. Minden tekintetben nagyon hasznos és élményteli volt ez a három nap.”  

Vakli Adrienn:

„Nagyon érdekes volt egy olyan képzésen részt venni, amit teljes egészében egy "külsős" tréner tartott. Nagyon sok új nézőpontot, meglátást hozott be az egész folyamatba.” 

Gurzó Ágnes:

"Megtanultuk,hogyan kell az üzlethez hozzáállni,milyen fontos tulajdonságokat kell magunkban felépíteni,hogyan határozzuk meg a céljainkat,hogyan tervezzünk és hogyan viselkedjünk." 

"Kicsit újra gyereknek érezhettük magunkat a játékos gyakorlatok közben,-így fantasztikusan feldobva a hangulatot- ugyanakkor mindegyiknek megvolt a maga értelme üzleti szempontból és sok következtetést vonhattunk le belőle."

"Azt hiszem,mindannyiunk nevében elmondhatom,hogy magunkra ismertünk. Megismertük erősségeinket és megkaptuk a tippeket arra,hogyan fejleszthetjük magunkban a kevésbé erős tulajdonságainkat." 


Résztvevő munkatársaink egy szép oklevéllel zárták a képzést, melyhez szívből gratulálunk, és további sikeres együttműködést kívánunk!

Képek megtalálhatók itt!


2013.11.05.


MIC Sportnap 2013


Az idei év sportnapja 2013. augusztus 3-án került megrendezésre a Grawe Életbiztosító Zrt. Pécsi Vezérigazgatóságán. Köszönettel tartozunk a Grawe Vezérigazgatójának, Dr. Hochmann Andrásnak az ismételten kiváló szervezésért, és a helyszín biztosításáért.

A sportnapot Vereckei Zoltán hálózat igazgató úr nyitotta meg, kedves és lelkesítő szavaival. Mint mondta, a 15 év története sok szép eredményt idéz fel bennünk, hiszen a Grawe és az MIC egy SIKER történet. Beszédében kihangsúlyozta, hogy ha megvizsgáljuk a gazdasági helyzetet, azt látjuk, hogy munkahelyek, cégek szűnnek meg, kerülnek felszámolásra, szigorításokkal nehezítik az emberek, a dolgozók életét. Ezzel szemben az MIC Biztosítási Alkusz töretlenül halad előre. A Grawe kötvényeiben a jövő céljainak a biztonsága jelenik meg, az MIC úgyszintén, amit ígér, azt mindig teljesíti. Az MIC a 15 év jutalom versenyében, karrierjében, de a fegyelmezett biztonságos ügyrendjében is példaértéket képvisel. Úgy fogalmaz: „ JÓ Grawe-snak és MIC-snek lenni!”

Michael Jordan világhírű kosárlabdázó szavaival kívánt vidám, örömteli szórakozást a sportnapra:

 „A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és értelem nyeri a bajnokságot.”

A reggeli megnyitót követően a munkatársak több megmérettetési lehetőség közül is választhattak, úgymint futball, asztalitenisz, ügyességi verseny, főzőverseny, véradás.

A résztvevők a vezérigazgatóság Oktatási Központjában a kultúrprogram keretein belül megtekinthették Müller Nándor és Kiefer Béla fotóművész munkáit, valamint Vincze Győző és  Németh Miklós festőművész kiállításait.  

Az igazgatóságok az előre leadott igény szerint főzőhelyet kaptak, és már a megnyitó után hozzáláttak a finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez. Az idei évben a Grawe csapatával együtt 13 igazgatóság indult a versenyben. 13 óra után aztán útnak indult a zsűri, hogy mintát vegyen az elkészült remekművekből, és pontozással osztályozzák azokat. A zsűri tagjai Günter Forstner ügyvezető igazgató úr, valamint az MIC irodából Pongó Judit irodavezető és Szkurka Istvánné főkönyvelő voltak.

A nap egyik különlegessége volt, hogy a győztes női és férfi futball csapatok játszhattak egy-egy meccset a meghívott színészválogatottal is. A sztárválogatott labdarúgó csapat tagjai mai ismert és elismert színészek, egyben az esti ünnepség sztárvendégei is voltak.
A díjátadó ünnepséget izgatottan várták a résztvevők, hiszen a verseny szoros volt, mindenki igyekezett kihozni magából és csapatából a maximumot ezen a forró napon.

A díjátadást követően kis meglepetéssel készült a Bosák igazgatóság a munkatársaknak és a szervezőknek, amelyben Arany János Toldi c. művét komponálták át frappáns MIC-s verssé. Ezután egy közösen elköltött finom vacsora következett, majd a meghívott színészek színes ének és tánc produkciójukkal örvendeztették meg a tömeget. A nap egy fergeteges diszkóval zárult, melyen a zenét a hagyományokhoz híven Marton Tibor szolgáltatta a táncos kedvű vendégeknek.

Másnap a Grawe Életbiztosító Vezérigazgatóságán került megrendezésre a Dél-Dunán-Tour országúti kerékpárverseny Grawe Nagydíj szakasza, melyre MIC-s munkatársak hozzátartozói is beneveztek, ezúton is nagy gratuláció nekik!
Köszönjük az MIC  munkatársaiból verbúválódott lelkes csapatnak a szurkolást a rajtnál.
Mindenkinek gratulálunk az elért eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is találkozunk!

Fényképek a sportnapról itt!

2013.08.22.Igazgatói képzés Weiz: Az énhez vezető út I.

Az MIC legeredményesebb igazgatói egy rendkívül érdekes pszichológiai utazáson vehettek részt ”Az énhez vezető út” előadássorozat első képzésén 2012.03. 12-15-e között. 

A képzést Sylvia Roitinger pszichoterapeuta és menedzsertréner tartotta, aki Pongó Judit Irodavezető tolmácsolásával vezette közelebb a résztvevőket saját énjük megismeréséhez.

Az órák nagy része interaktív módon zajlott, sok játékosnak tűnő különböző nehézségű feladatot kellett megoldani, melyekből aztán a tréner segítségével következtetéseket vontak le az igazgató személyiségére, viselkedésmintáira vonatkozóan.

A képzés sikere az óriási érdeklődésre és látható lelkesedésre való tekintettel a következő alkalommal is garantált, amely 2012.május 7-10-e között kerül megrendezésre.

Pongó Judit irodavezető szerint nagyon fontos, hogy látszott a résztvevőkön, hogy komolyan veszik a képzést, és a személyes témák tekintetében is nyitottak voltak az együttműködésre.
Számára a tréning egyfajta megerősítés is volt, mert a feladatok megoldása során felszínre került személyiségjegyek-jellemzők egyfajta visszaigazolást és átfogó képet adtak az igazgatók jelleméről.

 „A képzés által sok eddigi üzleti magatartásommal kapcsolatban megerősítést kaptam, tudatosabban tudom alkalmazni ezeket a jövőben. Közelebbről megismertem önmagam, összekovácsolta a képzés az igazgatói gárdát. Segítséget jelent a munkatársakkal való eredményesebb, személyre szólóbb bánásmódban, és a motiválásukhoz is. Nagyon hasznos volt önmagam és az üzletépítés fejlődése szempontjából is. Köszönet érte a szervezőknek.” (Ambrus-Varga Józsefné igazgatónő, MIC)

 „A háromnapos igazgatói képzés sokat segített minket abban, hogy jobban megismerjük magunkat, egymást, munkatársainkat, leendő ügyfeleinket. Bízom abban, hogy ezek ismerete komoly segítséget fog nyújtani a munkatársakkal való kapcsolatokban és a hálózatépítésben.  Hasznosnak ítélem az együttöltött három napot, várom a képzés folytatását.”
(Várbíróné Bendes Klára igazgatónő, MIC)

„Erre az évre tervezett igazgatói képzés kezdetét vette az elmúlt hetekben. A festői szépségű Weizban hamar otthonosan érezhettük magunkat, hiszen a számunkra oly közelálló és egyben nagyon tisztelt Ederer család rezidenciája látta vendégül a magyar csapatot. Izgatottan és nagy reményekkel érkeztünk az „Énhez vezető út „címet viselő program helyszínére. Izgultunk, mert nem tudtuk mi várhat ránk, tudnak e még meglepetést okozni nekünk, akik az elmúlt években ezzel a nagyon szép üzlettel számos meglepő szituációt már átélhettünk. Sylviának, mint trénernek sikerült elérnie a célját. Nemcsak meglepetést okozott nekünk felkészültségével, okos ötleteivel, üzletünk alapos ismeretével, hanem egy nagyon fontos dologra sikerült rámutatnia, függetlenül az itt eltöltött évek tapasztalatától, hogy saját, jó önismertünkön keresztül vezet az út tovább. Minél nyitottabbak és tudatosabbak leszünk, annál kevesebb hiba fog csúszni a napi vezetői munkánkba. Elindulni ezen az úton egy ilyen jó szellemiségű csapattal és egy ilyen fantasztikusan jól felkészült trénerrel, szemet gyönyörködtető helyszínen nem jelenthet gondot egyikünknek sem és már alig várjuk a következő találkozót, hogy még tovább gyarapítsuk és szélesítsük tudásunkat. Hajrá MIC!" (Bosák Attila igazgató, MIC)

 A jó minőségű fotókért köszönet Bosák Attila igazgató úrnak, melyek megtekinthetők itt!

2012.04.12.


 

MIC Akadémia II.

A Bikali Puchner Kastély idén már másodszor üdvözölte vendégei között a magas színvonalú vezetői továbbképzés sorozat, az MIC Akadémia II. résztvevőit.  Az MIC Kft. legsikeresebb igazgatói ismét lehetőséget kaptak arra, hogy exkluzív környezetben fejleszthessék  képességeiket és készségeiket, bővítsék tudásukat.

 A képzést Günter Forstner ügyvezető úr előadása nyitotta meg, melynek során a vezetői kompetenciákat vette górcső alá, ezzel mindenki feltehette magában a kérdést, milyen vagyok valójában, mint vezető? A kérdés minden bizonnyal mindenkiben megválaszolásra került, hisz az elhangzottak alapján minden résztvevőnek el kellett helyeznie a másikat a Forstner úr által bemutatott koordináta-rendszerben.  A másik és egyben az Akadémia zárásaként megtartott prezentációjában pedig a motiváció pszichológiája, szükségletek rendszere, motivációelemzés témáit boncolgatta.
Ezen a képzésen Vereckei Zoltán hálózat igazgató úr is előadóként szerepelt és prezentációjával emelte a képzés színvonalát, mely átfogó képet adott arról, mit jelent igazgatónak lenni az MIC-ben.

Dr. Andok Ferenc úr központi témája rendkívül sokatmondó és egyben találó volt: A kapcsolatok művészete. Kapcsolatok, kapcsolódási pontok, kapcsolódás a másikhoz és a megfelelő kontroll megléte, valóban, ez is művészet!  A kiváló tréner ezúttal is megszólaltatta a résztvevőket, s így különböző nézőpontokból kerültek megvilágításra napjaink aktuális problémái összekapcsolva az MIC-vel.

Kovács Győző igazgató úr ezúttal is igyekezett minél több tudást átadni a résztvevőknek. A megfelelő és eredményes kommunikáció gyakorlati lépéseire helyezte a hangsúlyt, itt-ott poénokkal tűzdelt, de igen szemléletes példákat felhozva. Témájának címe: A kommunikáció, mint fogalom, előadásában új értelmet nyert, mely talán így foglalható össze: az emberek teljes énjükkel kommunikálnak. Hogy építsünk hidat egymás között, ha egy tőlünk teljes egészében eltérő személyiségű emberrel van dolgunk? Izgalmas kérdés, melynek megoldásához szintén kaphattunk útmutatást az igazgató úrtól.

A vezetőség meglepetéssel készült az első nap estéjére, mely méltán aratott nagy sikert a résztvevők között: a közös vacsorát gyönyörű, reneszánsz kori ruhákban költhették el a meghívottak.

A képzés másnap a helyi reneszánsz élményparkban tett sétával zárult.

Ami világossá vált már az első Akadémia során is, hogy a képzés nem csak az egyéni személyes fejlődésben segíti az igazgatókat, hanem fontos közösségformáló szerepe is van, nem beszélve arról, mennyi hasznos tapasztalatot osztanak meg egymással ezen a fórumon, amire mai rohanó és elfoglalt világunkban nem adódik igazán lehetőség.

A novemberi képzés sikeréhez úgy hiszem kivétel nélkül mindenki hozzájárult, és az igazgatók ismét újabb élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodhattak, mellyel növelni tudják saját és ezzel a hálózat eredményességét is.

A lehetőség mindenkinek adott, csak élni kell vele, a hogyanját pedig egy életen át tanuljuk, például itt, Bikalon.

A folytatást nem marad el, a vezetőségnek hála 2012-ben is lehetőség nyílik az AKADÉMIÁN való részvételre!


További sok sikert kívánunk minden igazgatónak!

Budapest, 2011.11.22.

Képek megtekinthetők itt!


Igazgatói képzés Bikalon

Kellemes hangulatú és sikeres szakmai képzésen vehettek részt az MIC meghívott igazgatói és igazgatónői 2011. március 22-23-án, Bikalon, melynek helyszínéül a történelmi szépségű Puchner kastély szolgált. Az esemény rangját és színvonalát a festői környezet tökéletes megválasztása mellett az előadók tanulságos és elgondolkodtató témájú prezentációi emelték. Günter Forstner, Kovács Győző, valamint Dr. Andok Ferenc előadásai rávilágítottak többek között arra is, hogy a szakmai tudás és tapasztalat megléte mellett a megfelelő személyes kompetenciák és motiváció mennyire kulcsfontosságú tényezők.

   Andok úr a szokásokhoz híven most is aktívan bevonta a hallgatóságot előadásaiba, melynek fő témái voltak: a motiváció, a prezentációs technikák, az üzenet fontossága, s annak megfelelő kommunikálása. Kovács Győző igazgató úr előadásában rámutatott a hálózatépítés lényegére, a struktúra hatékony működtetésének módszereire, az egyéni és a csoport motivációjának összefüggéseire.

  Az előadásokat követően a keddi nap egy kellemes hangulatú vacsorával és egy vidám csapatépítő-jellegű bowlingozással zárult.

   Günter Forstner ügyvezető úr a meglepetés erejével hatott, hiszen az ő által vezetett meetingen tulajdonképpen értékelő kérdőívek kitöltésére került sor, melyben a résztvevők nem csak saját magukat, de egymást is értékelték, melynek eredményeit a másnapi ebédet követően ki is hirdette. Ezáltal az Igazgatók szembesülni tudtak gyengeségeikkel és erősségeikkel összehasonlítva a saját nézőpontjukat a vezetői csoport többi tagjának megítélésével. Hiszen a problémák megoldása és ez által a személyes fejlődés is mindig a hibák felismerésén alapul, amelynek elengedhetetlen feltétele az objektív visszacsatolás.

2011.04.01.

Képgalériánk a bikali képzésről megtekinthető itt.

Nincs jogosultsága az oldal megtekintéséhez!
Az oldal megtekintéséhez kérem lépjen be!!
Felhasználónév:
Jelszó:
Keresés