Jegyezz meg
[ Elfelejtett jelszó ]
 
 
Árfolyamok

Árfolyamok

1 CHF
302 HUF
1 EUR
332 HUF
1 USD
301 HUF
    Biztosítási szótár
    
2012. május 31.  

Aegon reálhozam

Aegon reálhozam

Az Aegon tájékoztatása a reálhozammal kapcsolatban

Tisztelt Partnereink!

Az alábbiakban tájékoztatásul küldjük Nyugdíjpénztárunk friss információit a reálhozam kifizetéssel kapcsolatban.

 1. Ügyféltájékoztató a honlapon

 Felkerült honlapunkra a legfrissebb ügyféltájékoztató a reálhozam számításáról és kifizetéséről.

 A tájékoztató az alábbi közvetlen linken érhető el:

http://www.aegonnyugdij.hu/realhozam.html

 Az anyagban sok hasznos információ található, melyek a tanácsadóknak is segítséget nyújtanak az ügyfélkérdések megválaszolásában.

2. Reálhozam kifizetések

 A pénztárhoz a postától kézbesíthetetlenség (rossz név, cím vagy át nem vétel miatt), vagy a banktól rossz bankszámlaszám miatt visszaérkező összegekkel kapcsolatban:

 A Nemzetgazdasági Minisztérium tegnapi szóbeli tájékoztatása alapján, mely nem egyezik a korábbi PSZÁF tájékozatóval,  jelenleg még nem tisztázott, hogy a pénztárak indíthatnak-e, és ha igen milyen esetekben ismételt utalást, amennyiben a pénztárakhoz a postától kézbesíthetetlenség (nem megfelelő név, cím adat, vagy át nem vétel miatt), vagy a banktól nem megfelelő bankszámlaszám miatt visszaérkezik a reálhozam/tagdíjkiegészítés összege.

 Kérjük ezért, hogy ismételt tájékoztatásig ne kommunikáljátok/tegyetek ígéretet a volt tagok felé a tagi kifizetek újraindításáról!

 Amennyiben a pénztártag 2011.03.01-et követően elhunyt, úgy a reálhozam a hagyatékának a része, így erre az örökösei igényt tarthatnak (abban az esetben is az örökösök a jogosultak, ha a tag megjelölt kedvezményezettet a magánpénztári számlára). Ha a pénztártag 2011.03.01-et megelőzően hunyt el, akkor a kedvezményezettek, ennek hiányában az örökösök a jogosultak.

 3. Információkérés a reálhozammal kapcsolatban   

 Szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a jelentős hívásmennyiség miatt ügyfélszolgáltunk nagyon leterhelt, ezért célszerű, ha az ügyfelek 16 óra után hívják a kollégákat. Az ügyfélszolgálat hétfőtől-péntekig 08-18:00 óráig, csütörtökönként 08-20:00 óráig fogadja a hívásokat.

 Amennyiben a volt tag a reálhozamára kíváncsi kérjük, tereljétek a honlapra, ahol ezt egyszerűen lekérdezheti a reálhozam kalkulátorban: https://www.online.aegon.hu/AEgonPWEB/free/maganEgyenleg.jsp

2011.08.25.

Keresés