elfelejtett jelszó

 

 Tisztelt Ügyfeleink!

 

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az este 8-ig tartó ügyelet 2019. december 23-án, illetve december 30-án elmarad.

Irodánk ezeken a napokon a szokásos munkarendben 17 óráig tart nyitva.

 

Kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag boldog új évet kívánunk!

 

MIC Biztosítási Alkusz Kft.

Árfolyamok

 
1 CHF
312.22 HUF
1 EUR
335.49 HUF
1 USD
301.48 HUF

Megnyílt az Osztrák Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusa Pécsett

Megnyílt az Osztrák Köztársaság Tiszteletbeli Konzulátusa Pécsett

2017. június 2.

Öröm és büszkeség számunkra, hogy az MIC Biztosítási Alkusz legfőbb stratégiai partnere, a Grawe Életbiztosító Zrt. vezérigazgatója, Dr. Hochmann András lett az Osztrák Köztársaság pécsi tiszteletbeli konzulja.

A konzulátus megnyitó ünnepségén Őexcellenciája Mag. Elisabeth Ellison-Kramer, Ausztria magyarországi nagykövete mondott köszöntő beszédet. A nagykövet asszony a pécsi tiszteletbeli konzulátus jelentőségét kiemelve hangsúlyozta, hogy számos osztrák állampolgár és cég talált otthonra a dél-dunántúli régióban is, utóbbiak elsősorban a pénzügyi és biztosítási szektorban, a kiskereskedelemben, a papír- és csomagolástechnikában, az építő- és építőanyag-iparban tevékenykednek. Arról is beszélt, hogy a jól kiépített tiszteletbeli konzuli hálózat a szimbolikus jelenléten túl többek között vészhelyzet esetén is segítséget nyújthat.

Dr. Hochmann Andrásnak a két ország politikai, kulturális és gazdasági kapcsolatainak ápolása, valamint a konzuli szolgáltatások nyújtása lesznek fő feladatai a Baranya, Somogy és Tolna megyékre kiterjedően. Hozzá fordulhatnak az osztrák állampolgár krízishelyzetben - ha balesetet szenvednek, vagy bűncselekmény áldozatává válnak, esetleg büntetőeljárás indul ellenük -, de Dr. Hochmann András arra is emlékeztetett, hogy a külföldön élő osztrák nyugdíjasoknak évente egyszer kötelező jelentkezniük az osztrák társadalombiztosításnál, s ezt a három megyében élő mintegy háromszáz idős osztrák mostantól a pécsi konzulátuson is megteheti.

Az MIC Biztosítási Alkusz képviseletében Günter Forstner ügyvezető igazgató és Vereckei Zoltán hálózati igazgató szerény ajándékkal köszöntötte az új tiszteletbeli konzult és köszönte meg a meghívást a konzulátus megnyitójára.